Kontakt os på tlf. 38 74 31 03

Behandling af baby og børn ved kiropraktor

baby kiropraktor

Baby

Spædbørn der har været igennem en hård graviditet eller fødsel kan have brug for kiropraktisk behandling.

Læs mere…

kiropraktor før skolealder

Før skolealder

Småbørn i alderen 2-5 år kan få skader i forbindelse med voldsom leg eller uheld.

Læs mere…

kiropraktor skoleelev

Skolealder

Børn i skolealderen går fra at være meget aktive til at sidde mere stille. Dette kan give spændinger i muskler og led.

Læs mere…

Kiropraktor for børn – behandling

Ny dansk forskning har vist, at hver tredje skoleelev lider af alvorlige rygsmerter og hver anden oplever bensmerter. Det er et rigtig stort problem på grund af, at forskningen også har vist, at børn der har smerter i barndommen også har smerter som voksne. 

I mange år har man været overbevist om, at børn var så ”bløde” at de ikke kunne få skader. Det er desværre en skrøne som stadig lever i bedste velgående. Vi ved nu, at børn får skader ved uheld, overbelastning og inaktivitet, på præcis samme måde som voksne. Grunden til at smerterne hurtigere kan forsvinde hos børn er, at børnekroppen stadig er utrolig god til at kompensere sig ud af smerterne. Problemet med det er, at til sidst er der ikke længere flere områder som kan kompensere og så opstår de langvarige eller kroniske smerter. På samme måde, som hvis du har en opsparing til uforudsete udgifter, så har kroppen en reservekapacitet den kan bruge – indtil den er opbrugt. Når reservekapaciteten er opbrugt, opstår alle problemerne og det tager længere tid at rette op igen.

Din børnekiropraktor i København

Vi har specialiseret os i behandling af spædbørn og børn og vi er meget passioneret omkring at forebygge og behandle skader og smerter hos børn. De børnekiropraktorer som behandler børn i klinikken studerer løbende ny forskning og deltager på kurser for hele tiden at holde sig opdateret på ny viden om børn og smerter. 

Børn hos kiropraktor – hvorfor har børn brug for behandling?

Børn kan være uheldige og slå sig. Nogen gange heler skaden uden problemer og andre gange skal den hjælpes på vej med behandling og øvelser. Hvis børn har været inaktive i en periode og så begynder at træne eller hurtigt øger deres træning, kan der opstå overbelastningsskader. Specielt hvis barnet i forvejen har låsninger fra tidligere skader eller overbelastning, kan kroppen hurtigere udvikle smerter. Desuden kan inaktive børn få ondt. Det handler aldrig om dovenskab men mere om, at barnet enten ikke har fået indarbejdet gode vaner eller, at det har motoriske udfordringer. Ingen synes, at det er sjovt at lave noget, man ikke er god til.

Tegn på dit barn har brug for en børnekiropraktor

Større børn fortæller som regel, at de har ondt. Vi bruger en tommelfingerregel, som siger, at hvis barnet har haft smerter i 2 uger eller smerter kommer tilbage periodevis, bør barnet ses af en kiropraktor. 

Hos de lidt mindre børn kan det godt være anderledes. Nogle børn er gode til at fortælle, at de har ondt og hvor de har ondt. Det er vores erfaring, at man skal lytte til barnet og ikke være for hurtig til at tro, at smerterne enten skyldes vokseværk eller, at barnet ikke trives i skolen. Selvom det selvfølgelig også kan være tilfældet.

Mindre børn kan reagere på spændinger og smerter ved, at deres humør ændres. Det kan være barnet bliver mere kortluntet og vredt. Omvendt kan barnet også blive mere stille, indadvendt og ikke have så meget lyst til at lege med andre børn. Nogle gange er det pædagoger der er opmærksomme på, at barnet er begyndt at få svært ved at sidde og koncentrere sig.

Undersøgelse og behandling af dit barn hos kiropraktor

Selve undersøgelsen af barnet er egentlig den samme som hos voksne, men der bruges leg og sjov til at få barnet til at føle sig tryg og have lyst til at blive undersøgt. Det er ikke sjældent, at vi har legetøj og sæbebobler i hele rummet efter en børnebehandling. Vi går højt op i, at barnet skal føles sig tryg under både undersøgelse og behandling og begge dele justeres efter barnet.

Selve behandlingen af børn modificeres også efter børnenes alder, men man kan bruge både behandling og øvelser, også når man behandler børn, alt efter hvilken problematik barnet har. Hvis barnet er utryg ved knæklyde, bruger vi et skånsomt apparat, som vi kalder ”klikkeren”, til at løsne barnets låste led. 

Er der nogen bivirkninger af kiropraktisk behandling af børn?

Der er ingen dokumenteret negative, langvarige bivirkninger af kiropraktor behandling af børn. På samme måde som hos voksne, kan de opleve at få lidt forværring af deres smerter i starten samt blive lidt ømme og trætte. 

Børn og smerter

Du kan læse mere om børn og smerter her 

Her kan du læse mere om de danske studier af børn og smerter

 

Vidste du?

Spædbørn kan få hold i nakken efter en hård fødsel.

Følg Anja Aabechs brevkasse på hjemmesiden Alt om børn.
Her kan du stille spørgsmål og læse om om blandt andet utrøstelig gråd, skævt kranie, sutteproblemer og meget andet.

http://altomboern.dk/brevkasse/kiropraktoren-anja-aabech

Online booking

Online booking

Bestil en tid direkte via vores online formular

Ring på tlf. 38 74 31 03

Ring på tlf. 38 74 31 03

Telefonen er åben mandag-torsdag 8-17 og fredag 8-13.

Her finder du klinikken

Find vej

Med tog eller metro
Klinikken er beliggende 1 minuts gang fra S-togsstationen/metro (Linie C og linie H/metro M1 og M2) i Vanløse.

I bil
Der er mulighed for parkering I Netto’s parkeringshus lige ved siden af klinikken.

Derudover er det også muligt at parkere i Kronens parkeringshus, lige ved siden af Vanløse station.

Bus
Bus 10, 12 og 142 stopper lige ud for klinikken eller ved Vanløse station.

Kontakt os

Kiropraktor|dk Vanløse
Jernbane Alle 34, st
2720 Vanløse

[email protected]

CVR: 35045775

Du er altid velkommen til at lægge en besked på telefonsvareren, hvorefter vi vender tilbage så hurtig som muligt.
I tilfælde af ændret åbningstid vil dette fremgå af vores telefonsvarer.

Spørg vores kiropraktor om netop dine smerter