Kontakt os på tlf. 38 74 31 03

Hvor gør det ondt?

Her kan du læse om årsager til smerter forskellige steder i kroppen.

Kan du ikke finde det område du leder efter, eller ønsker du mere information, er du velkommen til at skrive til os på ‘Spørg kiropraktoren’.

Klik på tegningen af kroppen – eller vælg området på kroppen i kasserne til højre for.

Det der er helt specielt hos os i Kiropraktor|dk Vanløse er, at vi ser kroppen som en helhed. Det betyder, at selvom du besøger os med smerte i nakke eller lænd, så undersøger vi hele din krop igennem. Det er ikke sjældent, at vi oplever, at vi fjerner kroniske smerter, som folk aldrig troede de ville slippe af med, på grund af, at vi ikke kun behandler i området med smerter. Et hold i nakken kan godt skyldes et stiv og fastlåst lænd og lændesmerter kan godt skyldes en ankelforstuvning der er helet op med en fastlåst hælknogle.

Det er også værd at være opmærksom på, at din smerte kan være “henvist”. Det betyder, at smerten kommer fra et andet område end der hvor du opfatter smerten. Det bedste eksempel, som de fleste kender, er smerter i venstre arm som kommer fra en blodprop i hjertet. Smerten i armen kommer fordi nerverne fra et hudområde i armen løber sammen med nerver fra hjertet, ligesom to ledninger der løber sammen til én. Det betyder, at hjernen kun modtager et samlet signal og derfor ved den ikke om signalet kom fra ledningen fra armen eller ledningen fra hjertet. Den vælger så at tolke, at signalet nok kom fra armen og derfor kan en blodprop i hjertet mærkes som smerte i venstre arm.

Vi anbefaler, at du læser mere om smerte i det område hvor du har ondt men husker på, at din smerte godt kan stamme fra et andet område end hvor du har ondt. God læselyst.