Kontakt os på tlf. 38 74 31 03

Kiropraktik

Hvad er kiropraktik?

Kiropraktisk behandling er meget effektiv, sikker og skånsom behandlingsform af smerte og gener fra kroppens muskler, led, bindevæv og nervesystem. Behandlingen består af tryk, som er tilpasset den enkelte persons alder og fysik.

Hvad er en kiropraktor?

Alle kiropraktorer i klinikken har gennemført en 6-årig universitetsuddannelse på Odense Universitet. En kiropraktor er uddannet til at lave en undersøgelse for herefter at stille en diagnose eller henvise til ydere udredning. Hvis der er behov, så kan kiropraktoren tage røntgenbillede i klinikken eller henvise til MR skanning. Kiropraktoren er trænet i at finde og korrigere låste led via kiropraktisk behandling samt behandling af muskler og træningsinstruktion.

Hvad koster en kiropraktor?

Prisen for at gå til kiropraktor er den samme hos alle kiropraktorer, men de afhænger af hvilken behandling du får. Du kan se priserne her (link). Du får automatisk tilskud fra det offentlige til behandlingen og der kræves ikke lægehenvisning. Hvis du er medlem af sygeforsikringen Danmark, så får du et ekstra tilskud. 

Hvordan virker behandlingen?

Den kiropraktiske behandling har ét formål og det er at rette låste led i rygsøjlen, og derved optimere nervesystemets funktion.

Ved at gøre dette vil kroppens systemer fungere mere optimalt hvorved smerter og andre symptomer forsvinder.

Som hovedregel er kiropraktisk behandling ikke smertefuld. Nogle patienter fortæller om mindre ubehag efter de første par behandlinger. Dette ubehag forsvinder efter de første par behandlinger og skyldes fysiologiske ændringer i vævet.

Nervesystemets funktion

Vi ved at alle kroppens funktioner er under styring af nervesystemet. Beskeden starter i hjernen, bevæger sig ned gennem rygmarven, og fordeler sig ud i hele kroppen for at give liv og energi til alle celler i hele kroppen.

Det centrale nervesystem er det herskende kontrolsystem i kroppen. Naturen har i sin visdom

beskyttet hjernen med et solidt kranium, og rygmarven med en rygsøjle, bestående af ryghvirvler. Små åbninger mellem ryghvirvlerne virker som passager til nerverne. Her træder nerverne ind og ud af spinalkanalen. Dette netværk danner et kommunikationssystem mellem hjernen og kroppen, igennem rygmarven, til alle organer og væv i kroppen. Lige såvel som fra cellerne og tilbage til hjernen.
For at kroppen kan fungere optimalt skal denne kommunikation være intakt.

Hvis nerver kommer i klemme, så vil vævet, som nerverne forsyner, blive berøvet sin information fra hjernen og derved ikke kunne fungere optimalt. Nerver kommer som regel i klemme der hvor nerverne forlader eller indtræder rygmarven, altså ved ryggens led. Det betyder, at hvis ryggens led er fastlåst, så kan nerverne i nærheden blive klemte.

De mange positive virkninger

Behandlingen har flere positive virkninger – både på kort og på lang sigt. En af de bedste virkninger er, at den kiropraktiske behandling, behandler årsagen til mange problemer i stedet for kun at behandle symptomerne.

Hvis din bil er gået i stå fordi den mangler benzin, så nytter det jo ikke noget at skifte motoren…

Desuden bevirker behandlingen forbedret holdning, genopretter normal bevægelighed og afslapper spændte muskler og led.

Efter en kiropraktisk behandling oplever mange af vores patienter bedre søvn, mere energi og forbedret præstationsevne. Andre positive virkninger er forbedret immunforsvar, hurtig smertelindring, forbedret krops funktion, mindskning af stress og forbedret cirkulation og fordøjelse.

Øger din generelle sundhed

En sund kost, regelmæssig motion og 8 timers søvn om dagen er nødvendigheder for optimal sundhed. Ikke en af disse ting alene vil gøre dig sund. Uden et optimalt fungerende nervesystem opnår du aldrig optimal sundhed og velvære.
Kiropraktik er en nødvendig og sikker måde at opnå og bibeholde optimal sundhed. Alle mennesker, fra den nyfødte til den ældre vil have et bedre liv uden forstyrrelser i nervesystemet.

Hvor lang tid går der før effekten mærkes?

Effekten af kiropraktisk behandling kan opstå øjeblikkeligt eller ved mere kroniske forstyrrelser af nervesystemet gradvist gennem uger, måneder, år. Over tid vil de fleste mennesker som modtager kiropraktisk behandling beskrive en følelse af afslappelse og velvære. Intet under at de fleste mennesker som igangsætter kiropraktisk behandling har lyst til at fortsætte denne behandling. Hvorfor skulle de ikke ville det når kiropraktisk behandling tilbyder så mange fordele for den totale sundhed.

Vores specialer

Hvad vi er gode til:

 • Kiropraktik
 • Baby, børn

Ellers beskæftiger vi os meget med smerter og ubehag i både nakke og ryg, men har både viden og kompetencer til at hjælpe dig med de gener du måtte opleve.

I Kiropraktor|dk Vanløse er vi alle universitetsuddannede specialister i behandling af kroppens led, muskler, bindevæv og nervesystem.

Oplever du smerter eller ubehag i din krop og ønsker du hjælp, redskaber og øvelser, der kan hjælpe dig tilbage til velvære i din egen krop, er du meget velkommen til at booke en tid, så vi kan se nærmere på lige præcis dine udfordringer. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

 

Vidste du?

 • Den kiropraktiske uddannelse hedder kliniks biomekanik og foregår på Syddansk Universitet i Odense.
 • Uddannelsen er sideløbende med medicin studiet.
 • Uddannelsen er en 5 årig kandidat uddannelse samt 1 år i turnus.

Kiropraktikkens mange virkninger

 • forbedret holdning
 • genopretter normal bevægelighed
 • afslapper spændte muskler og led
 • bedre søvn
 • mere energi
 • forbedret præstationsevne
 • forbedret immunforsvar
 • forbedret kropsfunktion
 • forbedret cirkulation
 • forbedret fordøjelse
Please accept statistikker, markedsføring cookies to watch this video.

Online booking

Online booking

Bestil en tid direkte via vores online formular

Ring på tlf. 38 74 31 03

Ring på tlf. 38 74 31 03

Telefonen er åben mandag-torsdag 8-17 og fredag 8-13.

Her finder du klinikken

Find vej

Med tog eller metro
Klinikken er beliggende 1 minuts gang fra S-togsstationen/metro (Linie C og linie H/metro M1 og M2) i Vanløse.

I bil
Der er mulighed for parkering I Netto’s parkeringshus lige ved siden af klinikken.

Derudover er det også muligt at parkere i Kronens parkeringshus, lige ved siden af Vanløse station.

Bus
Bus 10, 12 og 142 stopper lige ud for klinikken eller ved Vanløse station.

Kontakt os

Kiropraktor|dk Vanløse
Jernbane Alle 34,st
2720 Vanløse

[email protected]

CVR: 35045775

Du er altid velkommen til at lægge en besked på telefonsvareren, hvorefter vi vender tilbage så hurtig som muligt.
I tilfælde af ændret åbningstid vil dette fremgå af vores telefonsvarer.

Spørg vores kiropraktor om netop dine smerter