Kontakt os på tlf. 38 74 31 03

Nakken

Ret dit hoved!

Selv om hvert enkelt menneske har sin egen karakteristiske holdning, er vi alle udsat for den samme evige kamp mod tyngdekraften for at holde, eller genoprette balancen.
Den opretstående stilling er derfor meget krævende, og da kroppen ofte vil prøve at springe over hvor gærderet er lavest, kan vi hurtigt tillægge os nogle dårlige vaner. De muskelgrupper der burde være brugt, bliver så for svage og andre måske for korte. Denne ubalance i musklerne vil typisk blive værre som tiden går, og det bliver så sværere og sværere at rette på de dårlige vaner. Her, som i så mange andre tilfælde, er det bedste at forebygge- lær dine børn en god holdning!

Vægt

Den overvægtige vil ofte have en mere opret holdning, da det gør det lettere at holde balancen af den tungere krop på samme understøttelsesflade (fødderne). Man vil gå med kortere, stivere skridt og have en tendens til at “twiste”. En stor mave, fx. pga. overvægt eller graviditet, gør det nødvendig at bøje mere bagover, lægge mere vægt på hælene og svaje mere i lænden for at kunne holde balancen. Omvendt vil den undervægtige have en tendens til at falde sammen i en overdreven afslappet holdning.

Højde

Er man ikke så høj vil der være en tendens til at man retter sig mere op for at virke højere. Det gælder især, hvis man også er kraftigt bygget, da man så vil virke højere og slankere. Modsat vil den meget høje person ofte have en tendens til at falde sammen, blive rundrygget og bøje knæene mere. Teenagepigen der er skudt mere i vejret end de jævnaldrene drenge, eller hvis bryster er mere udviklede end venindernes, risikerer også lettere at få en ludende holdning.

Humør/psyke

Hvad enten du er glad, sur, deprimeret, optimistisk, føler dig utryg eller selvsikker etc., påvirker det dine bevægelser og din holdning. Men det omvendte gælder også – ved bevidst at arbejde hen imod en bestemt måde at bevæge sig på, og en holdning du selv bestemmer, kan du påvirke dit humør, og den måde du opfattes på af omverdenen.
Er man i psykisk balance går alting lettere – også at have en god holdning.

Syn og hørelse

Hører man bedre med det ene øre end med det andet, vil det ofte resultere i at man drejer hovedet, så det øre der hører bedst kommer længst frem.
Kniber det med synet, får man let en tendens til at skyde hovedet fremad og spænde i ansigts- og nakkemuskler. Så også pga. holdningen, er det vigtigt at få checket synet regelmæssigt.

Fodtøj

Undgå helst høje hæle. For de fleste vil det føre til, at ryggen svajer for meget. Det er individuelt om minushæl, nul-hæl, lille hæl eller evt. en lidt større passer bedst. Og så skal skoen selvfølgelig føles behagelig at have på, så man ikke går og spænder. Check størrelsen på barnets sko regelmæssigt!

Led og muskler

Ud over kroppens vægt og højde, er den måde man i øvrigt er bygget på , samt den måde muskler og led fungerer på selvfølgelig, også afgørende for ens holdning. Bevæger ens led sig forkert eller er for stive, har man ondt, er musklerne for spændte eller svage, kan det gøre det vanskeligt eller umuligt at have en korrekt holdning. Her vil kiropraktisk behandling tit kunne hjælpe, da det primære mål med behandlingen netop er, at få muskler og led til at fungere så normalt som muligt.

Ballon-metoden

Her er en let og effektiv måde du selv kan forbedre din holdning på: Luk øjnene og forstil dig der er fem balloner med gas sat fast på dig. Én sidder øverst på dit hoved og trækker dig lige opad, én er fastgjort foran på brystet på hver side og én er fastgjort på hver side af dine hoftekamme. Det vil medføre, at dine hofter og din brystkasse vil bevæge sig frem og op, og at toppen af dit hoved hæves og nakken føles længere. Samtidig bliver det lettere at fordele trykket på forfod og hælen ens, samt at hvile lige meget på begge fødder uden at overstrække knæene.

Husk det

For at huske at overholde den gode holdning så ofte som muligt, kan man aftale med sig selv, at hver gang man ser fx. sin yndlingsfarve eller hører et bestemt ord, skal man rette på sin holdning. Det er også en meget god idé, at rette på sin holdning på denne måde hver gang man skal til at udføre et eller andet fx foretage en ny bevægelse.

Den lette løsning

Meget tyder på, at det vigtigste af alt, når vi taler om holdning, er balancen mellem hoved og nakke, så her er den simpleste løsning: Forestil dig toppen af dit hoved bliver hevet lige opad – “ret dit hoved du raske gut” – af begge køn!

Please accept statistikker, markedsføring cookies to watch this video.

Online booking

Online booking

Bestil en tid direkte via vores online formular

Ring på tlf. 38 74 31 03

Ring på tlf. 38 74 31 03

Telefonen er åben mandag-torsdag 8-17 og fredag 8-13.

Her finder du klinikken

Find vej

Med tog eller metro
Klinikken er beliggende 1 minuts gang fra S-togsstationen/metro (Linie C og linie H/metro M1 og M2) i Vanløse.

I bil
Der er mulighed for parkering I Netto’s parkeringshus lige ved siden af klinikken. Det er tilladt at holde  1 timer gratis, men husk at stille p-skiven.

Derudover er det også muligt at parkere i Kronens parkeringshus, lige ved siden af Vanløse station. Der er tilladt at holde gratis i 2 timer, men husk at stille p-skiven.

Bus
Bus 10, 12 og 142 stopper lige ud for klinikken eller ved Vanløse station.

Kontakt os

Kiropraktor|dk Vanløse
Jernbane Alle 34, st
2720 Vanløse

[email protected]

CVR: 35045775

Du er altid velkommen til at lægge en besked på telefonsvareren, hvorefter vi vender tilbage så hurtig som muligt.
I tilfælde af ændret åbningstid vil dette fremgå af vores telefonsvarer.

Spørg vores kiropraktor om netop dine smerter