fbpx
Kontakt os på tlf. 38 74 31 03

Overbevægelige led

Hypermobilitet

Hvad vil det sige at være hypermobil?

Når man er hypermobil har man øget bevægelighed i ét eller flere af sine led. Den større bevægelighed i leddene, skyldes at de ledbånd og sener der sidder omkring det hypermobile led har en øget eftergivelighed. På den måde tillader ledbåndene og senerne et større bevægeudslag end i et led der ikke er hypermobilt.

Forestil dig at dine ledbånd og sener er elastikker – i et hypermobilt led er elastikken meget elastisk og kan trækkes meget langt ud, før den strammer. Omvendt er elastikken i et led der ikke er hypermobilt, mindre elastisk og strammer inden leddet overstrækkes.

Det er en ufarlig tilstand og mange raske mennesker er hypermobile, uden at fejle noget. Nogle oplever dog at udvikle smerter fra leddene, fordi det kan være en stor belastning for leddene at bevæge sig ud over sin naturlige grænse for bevægelighed. Udover potentielle ledsmerter, har man større risiko for forstuvninger.

 

Hvorfor bliver man hypermobil?

Det tyder på at tilstanden er arvelig. I Danmark er det 10-30% af befolkningen som er hypermobile og de fleste kvinder.

Hos børn og unge der vokser, kan der opleves forbigående hypermobilitet – dette er helt normalt.

 

Hvad kan man selv gøre, for at undgå at udvikle smerter?

Det er vigtigt at få trænet muskulaturen omkring de hypermobile led. En god muskelkontrol i området bidrager til bedre kontrol af dine bevægelser og på den måde kan bevægelser ud over leddets naturlige grænse minimeres. Det anbefales at træningen ikke er ledbelastende ligesom overdreven smidighedstræning ikke anbefales. Det kan derfor være en god idé at få hjælp til hvilke øvelser der er gode for dig, hvis du er i tvivl.

Selvom et hypermobilt led er meget bevægeligt, så kan det godt “låse sig fast” og  det kan være smertefuldt. I det tilfælde, så er kiropraktisk behandling meget effektiv til at løsne leddet op.

 

 

Online booking

Online booking

Bestil en tid direkte via vores online formular

Ring på tlf. 38 74 31 03

Ring på tlf. 38 74 31 03

Telefonen er åben mandag-torsdag 8-17 og fredag 8-13.

Her finder du klinikken

Find vej

Med tog eller metro
Klinikken er beliggende 1 minuts gang fra S-togsstationen/metro (Linie C og linie H/metro M1 og M2) i Vanløse.

I bil
Der er mulighed for parkering I Netto’s parkeringshus lige ved siden af klinikken. Det er tilladt at holde  1 timer gratis, men husk at stille p-skiven.

Derudover er det også muligt at parkere i Kronens parkeringshus, lige ved siden af Vanløse station. Der er tilladt at holde gratis i 2 timer, men husk at stille p-skiven.

Bus
Bus 10, 12 og 142 stopper lige ud for klinikken eller ved Vanløse station.

Kontakt os

Kiropraktor|dk Vanløse
Jernbane Alle 34,st
2720 Vanløse

[email protected]

CVR: 35045775

Du er altid velkommen til at lægge en besked på telefonsvareren, hvorefter vi vender tilbage så hurtig som muligt.
I tilfælde af ændret åbningstid vil dette fremgå af vores telefonsvarer.

Spørg vores kiropraktor om netop dine smerter