Kontakt os på tlf. 38 74 31 03

Vælg den rigtige skoletaske

Vælg den rigtige skoletaske

Vælg den rigtige skoletaske

 

Undersøgelser tyder på, at børn ikke får ondt i ryggen af at gå med en tung skoletaske. Men vi kan endnu ikke være sikre på, om det også gælder for ekstra tunge skoletasker, og derfor kan det være fornuftigt at sørge for, at barnets taske ikke bliver tungere end 10-15 % af dets kropsvægt. Det er derfor en god idé at købe en skoletaske, der i sig selv ikke vejer for meget og at lære børn dagligt at pakke skoletasken med bøger til næste skoledag.

Man har fundet frem til, at skolebørn der bruger en rygsæk har mindre ondt i ryggen end de børn der hænger tasken over skulderen. Derfor bør forældre stadig være opmærksom på hvordan skoletasken sidder på ryggen og hvordan børnene bærer den.

 

Her er 6 gode råd til køb og brug af en skoletaske

 

  1. Vælg en rygsæk frem for en taske der hænger over skulderen.
  2. Køb en rygsæk, der passer til barnets størrelse, således at tasken ikke er bredere end barnets ryg.
  3. Den fyldte rygsæk bør ikke veje mere end 10-15 % af barnets egen vægt. Det kan derfor være en god idé at lære sit barn at rydde op i sin skoletaske og tage de bøger ud der ikke skal bruges.
  4. Tasken skal kunne indstilles, så den sidder midt på ryggen. Taskens bund skal sidde på lænden og ikke gå ned over halebenet.
  5. Tasken skal helst have et indvendigt rum op mod ryggen, hvor f.eks. tunge bøger kan være. Tunge ting pakkes tættest ind mod kroppen.
  6. Polstrede stropper er mere behagelige end bare remme. En brystrem er god til at holde skulderstropperne på plads, og en hofterem kan holde tasken fast mod ryggen.